to jak jest z Twoim kompem?
Stukanie przy ruszaniu, chrobotanie przy niskiej prędkości.
Zwiń
X
-
Stukanie przy ruszaniu, chrobotanie przy niskiej prędkości.
Witam. Założyłem nowy temat ku przestrodze i niejako masochistycznieops:. Zauważyłem, że przy małej prędkości (dojazd do świateł) coś chrobocze z przodu pod maską i stuka nieregularnie oraz głucho. Może przy większej prędkości też ale ja jechałem w korku na Alei Pokoju w Krakowie (kto z Krakowa ten wie o co biega). Doturlałem się do domciu koło Błękitka i zacząłem od przeglądania forum. Dwumasa (mnie nie dotyczy 8) ) przegub, łożysko, skrzynia biegów itd. Popłakałem się z rozpaczy i postanowiłem pojechać z worem pieniędzy do jakiegoś mechanika. Ponieważ jestem dociekliwy, postanowiłem jeszcze sam sprawdzić czy to czasem nie łożysko? Zdjąłem klapę z koła i podniosłem przód auta. Zamarłem.... Po dotknięciu koła stwierdziłem, że się rusza, nieznacznie ale jednak. Powodem były niedokręcone WSZYSTKIE śruby mocowania koła. Nie dokręciłem ich po prostu wczoraj po wymianie kół na letnie
. Po co to piszę? Ano po to, żeby jakiś inny zapominalski bałwan taki jak ja DOKRĘCIŁ I SPRAWDZIŁ śruby od kół przy wymianie.
Załączone plikiSzerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
-
-
Hehhe-też to kiedyś przerabiałem-zmieniałem koła ze względu na porę roku i w felgach które zakładałem w przeciwieństwie do ściąganych(czego nie zaóważyłem wcześniej) był frez pod śrubę przez co dłuższy jej kawałek powinien się wkręcić a gwint na tej głębokości już dostał jakiegoś rdzawego nalotu i śruby nie szły dalej-niby dokręciłem do oporu,po przejechaniu kawałka dokręciłem ponownie gdzie jeszcze można było a dwa dni później głowiłem się co padło,że pohukuje-koła wykluczyłem bo dokręcałem dwa razy
Komentarz
-
Komentarz